Bursa-Balıkesir hattında tünel çalışmaları sürüyor

Bursa-Balıkesir hattında tünel çalışmaları sürüyor

Bursa-Balıkesir hattında tünel çalışmaları sürüyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Balıkesir-Bursa-Yenişehir-Osmaneli Hızlı Tren Hattı inşaatında tünel açma çalışmalarının hızla devam ettiğini belirterek, hattın açılmasıyla birlikte Bursa'nın ekonomisine güç katacağı kaydedildi. Yılda yaklaşık 30 milyon yolcunun taşınmasının öngörülen projenin iki yıl içinde tamamlanması hedeflendi.

ANKARA (İGFA) - Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Balıkesir-Bursa-Yenişehir-Osmaneli Hızlı Tren Hattı Projesi ile ilgili yazılı açıklama yaptı.

Sanayi ve tarım kenti Bursa’'ya yatırımların devam ettiği belirtilen açıklamada, bu yatırımlardan birinin de Balıkesir-Bursa-Yenişehir-Osmaneli Hızlı Tren Hattı projesi olduğu vurgulandı.

HIZLI TREN HATTINDA YILDA YAKLAŞIK 30 MİLYON YOLCU TAŞINMASI ÖNGÖRÜLÜYOR

Bakan Karaismailoğlu’'nun Şubat’'ta projedeki çalışmaları yerinde incelediği anımsatılan açıklamada, yaklaşık 6 ay önce projenin yeni inşaatına başlandığı kaydedildi.

Hat uzunluğunun 201 kilometre olduğu, projede 7 istasyonun bulunduğu ifade edilen açıklamada, hızlı tren hattı; Gürsu, Yenişehir güzergahını takip ederek Osmaneli mevkiinde yapılacak müselles hat ile Ankara-İstanbul Hızlı Tren hattına bağlanacak ve Bursa da Hızlı Tren ağına dahil olacak. Aynı zamanda Bursa’'nın batısında TEKNOSAB, Karacabey istasyonlarından geçerek Balıkesir'’e ulaşacak.

Böylece, Bursa-Balıkesir arasında da demiryolu bağlantısı hizmete alınacak. Proje kapsamında, 20 bin 706 metre uzunluğunda 18 adet tünel, 545 metre uzunluğunda 4 adet demiryolu köprüsü, 2 bin 445 metre uzunluğunda 3 adet viyadük ve 5 bin 495 metre uzunluğunda 24 adet köprü inşa edilecek. Proje kapsamında, tünel çalışmalarımız hızla devam ediyor” denildi.  

PROJENİN 2 YIL İÇİNDE TAMAMLANMASI HEDEFLENİYOR

Hızlı tren hattında yolcu ve yük taşımacılığının beraber yapılacağı kaydedilen açıklamada, yılda 29.9 milyon yolcunun seyahat etmesinin, 59.7 milyon ton da yük taşınmasının öngörüldüğünün altı çizildi.

Projenin önümüzdeki 2 yıl içinde tamamlanmasının hedeflendiği kaydedilen açıklamada; 2024-2050 yılları arasındaki 26 yıllık projeksiyona göre zamandan 4,3 milyar TL, karayolu bakım ve işletmesinden 585 milyon TL, hava kirliliği, iklim değişikliği, gürültü, doğa ve yeşil arazi maliyeti, biyolojik çeşitlilik, toprak ve su kirliliği gibi dışsal faydalardan 10,5 milyar TL olmak üzere hızlı tren hattının tamamlanmasıyla toplam ekonomik tasarruf 15,4 milyar TL’yi bulacaktır” değerlendirmesinde bulunuldu.

https://youtu.be/YL5qQywu4nM