Tarih: 05.04.2022 18:47

Edirne Keşan'da Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayı başladı

Facebook Twitter Linked-in

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il ve tüm ilçelerde yapılması öngörülen Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayı 5 Nisan 2022 Salı günü Keşan'da da Keşan Kaymakamlığı koordinasyonunda gerçekleştirildi.

Erdoğan DEMİR/ Keşan Postası (EDİRNE İGFA)- Çalıştaya ; Keşan Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Yenimuhacır Belediye Başkanı Mustafa Türker, Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Yakup Balcı, Keşan Emniyet Müdürü Mehmet Tekin, Keşan Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Recep Vural, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Hakan Çetin ile kurum amirleri, dernek- oda başkanları ve STK temsilcileri ile muhtarlar katıldı.

Uyuşturucu, alkol, tütün, davranışsal bağımlılık konularına yönelik genel durum ve değerlendirmelerin “Ben Olsaydım” teması altında ele alındığı ve ilçede bağımlılık ile mücadeleyi güçlendirmek amacıyla düzenlenen Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayı başladı.

İlk olarak söz alan Psikolog Seda Yeşilgöz, bağımlılıkla ilgili bir sunum gerçekleştirdi. Daha sonra söz alan Moderatör Mustafa Bilal Özel de ilçedeki Uyuşturucu ile Mücadele konulu bir sunum sergiledi.

Çalıştay’da Keşan’da son yıllarda görülen uyuşturucu vakalarının analizleri de aktarıldı. Buna göre 2020 yılında Keşan’da 430 olaya rastlanılırken, pandemi ile birlikte bu sayı 2021 yılında 372’ye düştü; 2022 yılının 4 ayı itibariyle 119 vaka gerçekleşti. Başta uyuşturucu olmak üzere satışı yasak uyarıcı maddelerin Keşan’daki kullanımı hakkında çarpıcı bilgilerin verildiği toplantıda, şimdiye kadar yakalanmış maddelerin çeşitliliği dikkat çekti.

İlk oturumda uyuşturucu, alkol, tütün, davranışsal bağımlılık konularına yönelik genel durum ve değerlendirmeleri slaytlar eşliğinde verildi. Çalıştayın ikinci kısmında ise, bağımlılıkla mücadele çerçevesinde sorunların tespitin yapılması, önleyici tedbirler çerçevesinde kurum ve kuruluşların alanlarına yönelik tamamlayıcı faaliyetlerin belirlenmesi, riskli bölgelerin belirlenerek bu bölgeler yönelik yürütülmesi gereken önleyici çalışmaların belirlenmesi oldu.

Öte yandan katılımcıların tecrübe ve bilgi birikimleri çerçevesinde tespit edilen sorunlara yönelik olarak “Ben Olsaydım” yaklaşımı ile çözüm önerileri dinlenip not edildi.

Dört oturum halinde yapılan çalıştaya,  12.00-13.00 saatleri arasında ara verildi. Saat 13.00'de başlayan çalıştayın ikinci bölümü sat 17.30'a kadar devam etti. Çalıştaya yarın sadece kurum müdürlerinin katılacağı bölümle devam edilecek.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —