Tarih: 05.05.2022 11:11

Korumalı işyerlerine 670 bin TL 'sosyal' ödenek

Facebook Twitter Linked-in

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, bakanlık tarafından geçen yıl engelliler için korumalı işyerlerine 670 bin lira ödenek aktarıldığını açıkladı.

ANKARA (İGFA) - Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, engelli vatandaşların üretken, bağımsız bireyler olarak toplumsal hayata katılımını destekleyen politikaları kapsamında korumalı istihdam modelini yürüttüklerini söyledi.

Bakanlığın sadece mali olarak değil, teknik açıdan da desteklediği çalışma ortamları özel olarak düzenlenen korumalı işyerlerinde en az yüzde 40 oranında zihinsel veya ruhsal engelli kişilerin çalışabildiğini kaydeden Bakan Yanık, söz konusu işyerlerinin devlet desteği alabilmesi için belirtilen özelliklere sahip asgari 5 engelliyi istihdam etmesi gerektiğini ifade ederek, "“Korumalı işyerleri, zihinsel ve ruhsal engelli vatandaşlarımızın özel sektör ile iş birliğinde ilgi, yetenek ve becerilerine odaklanarak istihdam edilmelerini ve uzun süreli iş hayatında kalmalarını sağlıyor. En az 5 zihinsel veya ruhsal engelli bireyin çalıştığı ve engelli bireylerin sayısının toplam işçi sayısına oranı yüzde 50’den az olmayan işyerinin işvereni, korumalı işyeri statüsünü kazanmak için Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüze başvuruda bulunabiliyor" diye konuştu.

KORUMALI İŞYERLERİNE HER BİR ENGELLİ ÇALIŞAN İÇİN 1.298 TL DESTEK

Bakan Yanık, Bakanlık olarak 2021 yılında korumalı işyerlerine her bir engelli çalışanı için aylık 991,69 TL destek sağlarken, 2022 yılının ilk 6 ayı için bu desteği 1.298 TL’ye yükselttiklerini kaydederek, “Bakanlığımız tarafından geçtiğimiz yıl engellilerimiz için korumalı işyerlerine 670 bin TL ödenek aktarıldı.

Ayrıca korumalı işyerlerinin kurulmaya başlandığı 2016 yılından bugüne kadar bu işyerlerinde çalışan engelli bireyler için toplam 2 milyon 276 bin TL destekte bulunduk.” dedi.

Hatırlanacağı gibi korumalı işyerlerinde; en az yüzde 40 oranında zihinsel veya ruhsal engeli olanlar çalışabiliyor ve belirtilen özelliklere sahip en az 5 engellinin çalışması gerekiyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —