Mustafakemalpaşa Belediyesi, çevre dostu belediyecilik hizmetlerine her gün bir yenisini ekliyor. Doğa dostu belediyecilik anlayışıyla yenilenebilir projeler ve hizmetler ortaya koyan Mustafakemalpaşa Belediyesi, 131 mahallede toplumun her kesimine ulaşmak adına kırsalda kurs, eğitim ve sertifikasyon çalışmalarını hızlandırdı.
Mustafakemalpaşa Belediyesi İklim Değişikliği Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen ''İklim Değişikliği İle Mücadele Eğitimlerinin'' ilk etabı Uluabat Göl şeridi kırsalında bulunan mahallelerde başladı. Belediye Endüstri Mühendisi, iklim değişikliği alan uzmanları ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü envanterinde görevli Ziraat Mühendisleri ve alan eğitmenlerinin katılımıyla ilk etabı Onaç Mahallesinde başlayan İklim Değişikliği ile Mücadele Eğitimleri; Dorak ve Akçapınar Mahallelerinde eş zamanlı olarak devam etti. 8 ders saati olarak planlan eğitimlere katılım yoğundu.
Kursiyerlerde çevreciliğe karşı farkındalık oluşturmak ve eğitim modüllerini pratik hayatta uygulamak amacıyla interaktif olarak düzenlenen kurs programında; küresel iklim değişikliğinin tarihsel gelişimi, iklim değişimi senaryoları, Türkiye'nin iklim politikası projeksiyonları, karbon ayak izi, beslenme tarzları, enerji politikaları, tarım ve ormancılık konuları üzerinde duruldu.
‘’Yenilenebilir enerji ve tasarruf hareketiyle evlatlarımıza daha temiz bir gelecek bırakacağız!’’
Yağmur Suyu Hasadı, Güneş Enerjisi Sistemleri ve Su Ayak İzi projeleriyle kentin en önemli çevresel sorunlarına yapıcı çözümler sunmak üzere çalışmalara hız verdiklerini belirten Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar, iklim değişikliği sorunlarının öncelikli gündemleri olduğunu belirtti. Başkan Kanar,
''Küresel iklim değişikliği için şimdiden gerekli tedbirleri almak zorundayız. Gün geçtikçe etkisi daha çok hissedilen iklim değişikliği eğitimleri öncelikli eylem planımız arasında yer alıyor. Bu bağlamda, göreve geldiğimiz ilk günlerde kurduğumuz İklim Değişikliği Müdürlüğümüzü geri dönüşüm seferberliğimize entegre ederek çalışıyoruz. Pazar atıklarından yılda 18 Ton gübre ürettiğimiz Kompost Projemiz tıkır tıkır işliyor. Sıfır-e Atık projesi kapsamında Mustafakemalpaşa kırsalında başlattığımız ''Muhtarlıklar Yarışıyor'' projesi de 131 mahallede büyük ses getirdi. İklim değişikliği eğitimleriyle de aynı farkındalığı oluşturmak üzere; Onaç, Akçapına, Dorak hattından işe başladık. Özellikle üreticilerimizin iklim değişikliği ile mücadele yollarını tanımaları, yenilenebilir yönetmeleri modern tarıma uygulayabilmeleri çok mühim. Bu eğitimlerle, çiftçilerimizi, esnafımızı, sivil toplum kuruluşlarını, gencinden yaşlısına tüm vatandaşlarımızı bir araya getirmeyi hedefliyoruz. Böylece iklim değişikliğiyle daha etkin şekilde mücadele edebilecek, karar alma süreçlerini hızlandırarak adımlarımızı süratle atabileceğiz. 131 mahallemizin tamamında, iklim değişikliği gönüllüsü yüzlerce vatandaşımızın destekleyeceği yenilenebilir enerji ve tasarruf hareketiyle inşallah evlatlarımıza daha temiz bir gelecek bırakacağız'' dedi.
İki gün boyunca devam edecek eğitimlerin ardından kursiyerlere sertifikaları takdim edilerek İklim Değişikliği İle Mücadele Programının ilk etabı son bulacak.