Tarih: 11.04.2022 10:17

Performans ölçümlemesi çalışanların verimliliğini artırıyor

Facebook Twitter Linked-in

ARGE 24 Teknoloji A.Ş. CEO’su Harun Taşdelen performans ölçümlemesinin önemine dikkat çekti.

İSTANBUL (İGFA) - 2021 yılında Almanya'da iş ve işçi bulma kurumu Federal Çalışma Ajansı'nın bilimsel kuruluşu olan İstihdam ve Meslek Araştırmaları Enstitüsü'nün (IAB) yaptığı bir araştırmaya göre, korona virüs pandemisi nedeniyle artan “home office”, yani evden çalışma uygulamasının verimliliği düşürmediği ortaya çıktı. IAB'nin araştırmasına göre, şirketlerin yüzde 60'ı için iş verimliliğinde büyük bir değişikliğe neden olmazken, araştırmaya katılan şirketlerin yüzde 22'si verimliliği daha da artırdığı tecrübesini edindiğini aktardı.

Performans ölçümlemesiyle birlikte çalışanların veriminin yüzde 70 artış gösterdiğinin altını çizen Harun Taşdelen, “Çalışanlar performans ölçümlemesine istinaden daha hakkaniyetli bir ölçümleme sisteminin olmasını benimseyerek şirket yönetimine karşı güven kat sayılarını artırdılar” dedi. Taşdelen, ölçümleme sistemleriyle birlikte hak ettikleri yere daha güvenli ve doğru bir şekilde geleceklerine inançlarının artmasıyla birlikte kendi görevlerine ciddi bir şekilde odaklanabildiğini söyledi.

 Performans değerlendirmesi yapılırken bazı kriterlerin mutlaka sağlanması gerektiğine vurgu yapan Harun Taşdelen, uygulanacak yöntem seçilirken; işin niteliği, çalışan ve şirket profili, sonuçların kullanılacağı alan gibi parametrelerin göz önüne alınması gerektiğini kaydetti.

Taşdelen performans değerlendirmenin dolaylı yararlarını ise şu şekilde sıraladı: “Hizmet birimlerine şirketin hedeflerini anlatmaya imkân verir. Değerlendirme sonucu, düzeltici önlemlerin alınmasına yardımcı olur. Çalışan tutumlarına ilişkin daha geçerli bilgi kaynağıdır. Örgütün karlılığının ve verimliliğin artmasını sağlar. Hizmet kalitesinin yükselmesine yol açar. Ücret skalalarını planlamakta ve gerçeğe uyumlu kılmakta daha yetenekli hale gelinmesine yol açar.”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —