YAŞAM

YAŞAM Haberleri

Soroptimistler 'Bir-İz' dedi

Soroptimistler

Soroptimistler 'Bir-İz' dedi

Uludağ Soroptimist Kulübü 8 Mart’ta Akeramos Sanat Merkezi iş birliği ile depremden etkilenen çocuklar yararına “Sanatla Bir-İz Bırakmak” sergisinin açılışını gerçekleştirdi.

BURSA (İGFA)- Dünya çapında yaygın gönüllü bir kadın kuruluşu olan Soroptimistler; ulusal ve uluslar arası çalışmalar yaparak tüm insanların, özellikle kadın ve çocukların temel haklarının eşitlik esasına göre korunması ve kadının statüsünün yükseltilmesi amacı ile gerek ekonomik, sosyal kalkınmasına, gerekse sağlık ve eğitimine yönelik projelerle barışçıl ve sevgi dolu bir dünya yaratmayı hedefleyen bir sivil toplum örgütü. Kadın ve kız çocuklarının temel haklarının eşitlik esasına göre korunması ve kadının statüsünün yükseltilmesi adına faaliyet gösteren Uludağ Soroptimist Kulübü 8 Mart’ta Akeramos Sanat Merkezi’nde  sanat eserlerinin satışından elde edilecek tüm gelirin depremden etkilenen gençler ve çocuklar için yürütülecek projede kullanılacağı “Sanatla Bir-İz Bırakmak” sergisinin açılışını gerçekleştirdi.

8-15 Mart 2023 tarihleri arasında açık kalacak sergide Zehra Çobanlı, Safiye Başer, Sezin Türk Kaya, Cüneyt Şenyavaş, Gonca Erim, Osman Kilerci, Tülin Öztürk, Aysun Çölbayır, Şebnem Tuna’nın yanı sıra, Bursa Kadın Ressamlar Derneği, Uludağ Üniversitesi Resim-İş Ana Bilim Dalı öğretim görevlileri ve öğrencileri, Soroptimist sanatçılar ve Akeramos Sanat Merkezi kursiyerlerinin eserleri sergileniyor. Sergi açılışında aynı zamanda kulübün “BİR-İZ ” adlı sosyal sorumluluk projesinin de tanıtımı yapıldı.

Sergi açılışında söz alan Uludağ Soroptimist Kulübü Başkanı Rüyam Küçüksüleymanoğlu: “Deprem hepimizde korkunç izler bıraktı, bu izleri tamamen silemeyeceğimizi biliyoruz ancak soluklaştırırsak, yerine farklı renkler bırakabilirsek geleceğin daha aydınlık olacağına inancımız tam. BİR-İZ, çocuk ve gençlere yönelik bir sosyal duygusal iyileşme projesidir. Projenin iki ayağı var. İlk ayağında gönüllü profesyonel eğitmenlerimizle Çağdaş Eğitim Kooperatifi (ÇEK) yurdunda kalan deprem mağduru öğrencilerle 10 hafta sürecek atölye çalışmaları gerçekleştireceğiz. Bu atölyelerde kendilerini daha rahat ifade edebilmelerine olanak sağlayan P4C tekniğinden faydalanacağız. Ayrıca sanat atölyeleri ile desteğimizi sürdüreceğiz. Projenin ikinci ayağında ise depremin başından bu yana ayni ve maddi destek verdiğimiz Görükle Mahallesi’ndeki ilköğretim okullarında öğrenim gören deprem mağdurlarına Uludağ Üniversitesi öğrencileri ile yine 10 haftalık atölye çalışmaları gerçekleştireceğiz. Bugün burada sanat eserlerinden elde edilen gelirin tamamı bu projenin yürütülmesi için kullanılacaktır.”

Sergi açılışının ardından Ot ve Leman dergisi karikatüristlerinden Zehra Ömeroğlu ile sanatın iyileştirici gücünü konu alan bir söyleşi gerçekleştirildi. Program söyleşinin ardından sona erdi.



Anahtar Kelimeler: soroptimistler 'bir-iz' dedi