Tarih: 11.06.2022 14:31

Türk-Arap İş insanları Gaziantep'te buluştu

Facebook Twitter Linked-in

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi iş birliği Müstakil Sanayici ve İş adamları Derneği (MÜSİAD) koordinasyonunda ve Ticaret Bakanlığı’nın katkılarıyla Uluslararası İş Formu (İBF) 2. Türk-Arap İş Zirvesi açılış programı Gaziantep’te yapıldı.

GAZİANTEP (İGFA) - Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi’nde sanayici, girişimci, yatırımcı iş insanları ve MÜSİAD ile seçkin iş insanı örgütlerinin bir araya geldiği zirvede, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, konuşmacı olarak yer aldı.

Başkan Şahin, programda yaptığı konuşmada İBF 2. Türk-Arap İş Zirvesi’nin kentin ticari ve ekonomik gücünü daha çok yükselteceğini belirterek, Gaziantep’in parlayan bir yıldıza dönüşeceğini söyledi. 

Şahin, çok zor bir dönemden geçtiklerini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sorun çözme kapasitemizi yüksek tutmalıyız. İnşallah bu güzel çalışmanın sonucu büyük bir berekete dönüşür. Bizi bir araya getiren bir MÜSİAD ruhu var. Yüksek teknolojiyi ve yüksek ahlakı misyon edenin bir grup var. Bu şehir baş eğmeyen mücadele veren bir şehirdir. İşte tam o gün bugündür. Dünya hasta. Dünya yorgun. Dünya ekonomiyi ekolojiye dönüştüremedi. İlaç bizim medeniyet kodlarımızda var. Çocukların öldüğü bu coğrafya bizim kaderimiz değil. Biz, parlayan bir yıldızız. Gaziantep Modelinde rahmet var, Gaziantep Modeli bir kardeşlik modelidir. Bu güzel çalışmanın sonucunda güneş doğudan yükselecek parlayan yıldız Gaziantep olacak.”

Ticaret Bakanı Mehmet Muş da, Gaziantep’in Arap ülkelerine yapılan ticarette köprü görevi gördüğünü dile getirerek şunları aktardı: “Gaziantep 10,3 milyarlık ihracatının yüzde 40’ını Arap ülkelerine gerçekleştiriyor. Türkiye olarak Arap ülkeleriyle olan ilişkilerin geliştirilmesi için her türlü adımı atmak için hazırız. Tarihi ve kültürel bağlarımız bizleri birbirimize yakınlaştırıyor. Bugünkü etkinlikle ekonomi ve ticari ilişkilerin daha da gelişeceğine eminim. Bundan en ufak bir şüphem yok. Güçlü performansıyla Türkiye G20 ülkeleri arasında en hızlı büyüyen ülkelerden olmuştur. 2021 yılında 225 milyar dolarlık bir ihracat gerçekleştirdik. Dış ticaretimizin de 600 milyar dolara ulaşmasını hedefliyoruz. İhracat performansımıza baktığımızda yüksek bir performansla istikrarını koruyor. Bu bağlamda pandemi etkilerinin de geride bırakıldığını rahat bir şekilde görüyoruz.”

Gaziantep Valisi Davut Gül ise Gaziantep’in birlikte iş yapma kültürünün yüksek olduğu bir şehir olduğunu dile getirerek, “Gaziantep, ticaret konusunda helal kazancın en iyi örneklerine sahip olan bir şehir. Bu anlamda yapılan bu formun şehrimize ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum. İnanıyorum ki Gaziantep gerek rekabet gücü gerekse de dünyanın 4 bir yanına yaptığı ticaretle her bir iş insanına ayrı bir kapı açacaktır.” ifadesini kullandı.

BAŞKAN ŞAHİN, NEDEN GAZİANTEP SORUSUNU VERİLERLE ANLATTI

Bu arada açılış konuşmalarının ardından Başkan Fatma Şahin, zirve için neden Gaziantep’in seçildiğine dair istatistiki bulgular eşliğinde bir sunum yaptı. Şahin, Gaziantep’in ticaret potansiyeliyle birçok şehri geride bıraktıklarını belirtti. Gaziantep’in jeopolitik konumu sayesinde Arap ülkelerine yapılan ticarette büyük önem taşıdığını vurguladı.

Sunumunda kentin iş ve üretim gücünün çok yüksek bir ivme kazandığını, kentte üretim için yeni iş alanları açtıklarını ve yeni projeleri hayata geçirdiklerini ifade eden Şahin, yeşil şehir projelerini anlattı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —